Sagunt inicia una setmana dedicada a la cultura grecollatina amb la XXI edició dels Ludi Saguntini

Durant els pròxims cinc dies el municipi acollirà les representacions del festival grecollatí i els tallers de Cultura Clàssica


Este matí l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, el regidor de Cultura i Educació, José Manuel Tarazona, altres membres de la Corporació Municipal i membres de les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt han inaugurat els Ludi Saguntini del 2017. Esta XXI edició ha arrancat amb els tallers de Cultura Clàssica i amb la representació en el XXI Festival de Teatre Grecollatí, de l'obra guanyadora del premi ex aequo que li va ser concedida pel Ministeri de Cultura en l'última edició del concurs de Teatre Grecollatí, Cíclope, per part de la companyia sevillana In albis de l'IES Font Nova de Morón de la Frontera.

En l'edició dels Ludi Saguntini del 2017, més de 14.000 alumnes de secundària i primària, i curiosos de la cultura grecollatina, tenen una cita obligada a Sagunt, des de hui fins al 7 d'abril, en la XXI edició dels Ludi Saguntini. Un any més, les associacions Ludere et Discere i Prósopon Sagunt, junt a l'Ajuntament de Sagunt i la Conselleria d'Educació, organitzen este festival dedicat a promoure i acostar a l'alumnat de secundària i primària la cultura grecollatina amb activitats, tallers i representacions d'obres de teatre clàssiques. A més, compta amb la col·laboració de la Domus Baebia i el patrocini de diferents empreses i entitats locals.

L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, ha donat la benvinguda al que considera “un dels fets culturals més importants que es fan al País Valencià en l'àmbit cultural i educatiu”. A més, ha volgut destacar que per a Sagunt “és una gran satisfacció i orgull albergar un fet educatiu-cultural d'aquesta magnitud, que probablement és el més important que es dóna a Europa i en el món”.

Crec que és un aparador en l'àmbit turístic i una referència de què és el que volem per a la nostra ciutat, que és treballar en positiu per a la cultura i l'educació; que tota la gent que ve de tants llocs puga compartir els valors de la cultura clàssica, que són encara actuals; i en definitiva que ens projectem al món com una ciutat de passat clàssic, però sobretot amb voluntat de basar-nos en valors de la democràcia, la llibertat i la justícia”, assenyala Fernández.
 

 
 
El president de Prósopon Sagunt, Fernando Estébanez, ha explicat que “amb aquesta temporada portem ja 180 representacions i enguany tindrem altres 11, aconseguint els 200.000 espectadors demà a la vesprada. Vull donar les gràcies a tots els alumnes i professors que vénen perquè són la base que engrandeix i amplia açò cada any una mica més”.

Per la seua banda, el president del grup Ludere et Discere, Enrique Martínez, ha expressat que “això és cada vegada més gran i més bonic, però, sobretot, el millor és la gent que participa en açò; destacar a tots els monitors, que són més de 100, i els patrocinadors que ens ajuden amb les seues aportacions econòmiques perquè açò es puga portar avant”.

A més, durant el matí de hui han començat els tallers de Cultura Clàssica en la Domus Baebia i en la plaça Cronista Chabret, que s'han omplit amb les activitats del món clàssic Spatia. Els tallers de la Domus Baebia giren, entre altres temàtiques, entorn de la cuina romana antiga, la ceràmica grega, mosaics o la ciència i no es necessitarà inscripció, d'igual manera que les activitats de la Glorieta.

A la primera obra la seguirà demà dimarts l'altra guanyadora del premi ex aequo, Medea, del grup valencià Komos de l'IES Districte Marítim, en dues representacions, la primera a les 10 h i la segona a les 12 h. A més, al llarg de la setmana se succeiran diferents representacions d'obres clàssiques per part d'instituts d'Alacant, Badajoz, Madrid i Zaragoza.