Sagunt organitza el 1er Concurs Fotogràfic Camí Sant Grial

Dins del projecte turístic de l'Agència Valenciana de Turisme entorn de la Ruta del Sant Grial, l'Ajuntament convoca este concurs d’Instagram fins al 26 d'abril


Sagunt organitza el 1er Concurs Fotogràfic Camí Sant Grial. La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt convoca este concurs amb l'objectiu que totes les persones que ho desitgen puguen enviar les seues fotografies sobre els recursos turístics de Sagunt.
 
L'Agència Valenciana de Turisme ha creat un producte turístic entorn de la Ruta del Sant Grial que comprén diferents municipis, entre els quals es troba Sagunt. És per açò que la regidora de Turisme, Natalia Antonino, assegura que Sagunt “s'ha sumat a este interessant projecte i a partir de hui comença el primer Concurs Fotogràfic Camí Sant Grial d’Instagram, que tindrà lloc del 19 al 26 d'abril de 2017”.
 
La fotografia guanyadora participarà en una exposició itinerant i aconseguirà una nit per a dues amb desdejuni inclòs en l'Hotel B&B Domus Atilia de Sagunt. Les bases del concurs es podran trobar en la pàgina web de Turisme http://turismo.sagunto.es/ i en el perfil de Facebook Sagunt Turisme.
 
Antonino anima “totes les persones que ho desitgen a participar en esta marató fotogràfica, perquè entre tots donem la major difusió possible al nostre patrimoni. Els ciutadans estem cada dia més sensibilitzats amb el nostre patrimoni i hem de mostrar-lo orgullosos i donar-li difusió”.
 
La ruta del Sant Grial està basada en el Projecte Europeu Cultural i Patrimonial Holy Grail Route, que acosta la ciutadania a un passat mil·lenari que permet conéixer millor la història cultural que se sustenta, en este cas, en la tradició del Sant Grial del Sant Sopar de Jesús. La resta de municipis que conformen la ruta són: Barraques, Montanejos, Viver, Caudiel, Xèrica, Navaixes, Altura, Sogorb, Soneja, Torres-Torres, Estivella, Gilet, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Alboraia i València.
 
El Grial és la relíquia més important coneguda, ha sigut protagonista de les Croades, del secret dels Templaris i ha inspirat llegendes com la del Rei Artur o Parsifal. El cinema, la literatura, la música o la pintura han arreplegat la llegenda d'esta copa que va iniciar el seu viatge a Jerusalem, va ser venerada en la Roma del segle III, fins que, assetjada per la persecució dels cristians, va ser traslladada per ordre de Sant Llorenç a la península ibèrica a terres aragoneses, fins culminar el seu recorregut en la Catedral de València, de la mà d'Alfons V, el Magnànim en 1432. Este llarg viatge, ple d'avatars, lluites, traïcions i intrigues ha forjat el mite del Grial: un dels més importants llegats espirituals d'Europa.