L'Ajuntament de Sagunt celebra demà la XIII Jornada de Diversitat Funcional

Entre les activitats es troba una volta a peu, una batucada, un contacontes, un ball i jocs populars. S'espera una participació de més d'un centenar de persones

El departament de Serveis Socials de l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per a demà la XIII Jornada de la Diversitat Funcional amb la participació de diverses associacions i entitats. L'esdeveniment tindrà lloc als jardins del Centre Cívic Antic Sanatori AHM del Port de Sagunt i s'iniciarà a les 10.00 hores.

Cada any, el 3 de desembre se celebra el Dia Internacional de la Diversitat Funcional. Amb motiu d'esta data tan assenyalada, el departament de Serveis Socials va organitzar estes jornades per a desembre, però a causa de la situació sanitària del moment, va haver d'ajornar-les.

L'acte s'iniciarà a les 10.00 hores als jardins del Centre Cívic i la inauguració serà a càrrec del regidor de Serveis Socials, Alejandro Sotoca. Seguidament, a les 10.30 h hi haurà una activitat de ball titulada Y volar, a càrrec de la residència Nuestros Hijos. Sobre les 10.45 h tindrà lloc una pausa per a l'esmorzar. Es reprendrà l'activitat sobre les 11.15 h, en la qual es donarà pas a jocs populars organitzats pel departament de Serveis Socials. A les 12.00 h serà el torn d'un contacontes organitzat per la Fundació JIMB; seguit de la projecció dels vídeos Romeos y Julietas i La Isla de Miranda (una versió de La Tempestat de Shakespeare). Estes dues obres estan interpretades per persones del municipi amb diversitat funcional, i que formaven part de la companyia Avoramar, del departament de Serveis Socials i impartit per Teatres de la Llum. Sobre les 13.00 hores tindrà lloc una volta a peu pels voltants del Triángulo Umbral. Avocam s'encarregarà de portar una batucada per a amenitzar la marxa. I, per a finalitzar, al voltant de les 13.30 h, els xics i xiques dels habitatges tutelats, així com integrants de l'Associació Persones Sordes de Sagunt i Camp Morvedre, seran els encarregats de llegir un manifest i, posteriorment, l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, realitzarà la cloenda de la jornada.

Entre els diferents participants es troben Socoltie Cooperativa; Associació de Persones amb Discapacitat del Camp de Morvedre (Discamp); Associació de Voluntariat Social del Camp de Morvedre (Avocam); el Centre Ocupacional Sant Cristòfol; la residència i centre de dia Nuestros Hijos; el CEIP Tendre Galván; el CEIP Maestro Tarazona; CEIP Villar Palasí; Aula Cyl; la Fundació de la Comunitat Valenciana Juan Ignacio Muñoz Bastide (Fundació JIMB); els habitatges tutelats; l'Aula Oberta IES María Moliner i l'Associació de Persones Sordes de Sagunt i Camp Morvedre. S'espera una participació de 150 persones.