La Tira de Dones mostra la seua exposició “FUTUR”

Este col·lectiu de dones ha plantejat un projecte vinculat al festival Sagunt a Escena, penjant la seua exposició en les balconades del casc antic
Imagen 1Imagen 2

La Tira de Dones mostra la seua exposició FUTUR. Es tracta d'un col·lectiu de dones artistes vinculades a Sagunt que, cada 8 de Març des de ja fa 25 anys, es planteja el repte de fer una exposició en la qual cadascuna de les seues obres és una peça d'una unitat major.

 

En esta ocasió, i en una data diferent, coincidint amb el festival Sagunt a Escena, el col·lectiu ha proposat “penjar” la seua exposició FUTUR en les balconades del carrer Castell, amb l'objectiu de traure-la de l'espai expositiu tancat i que siguen les peces les que s'aproximen a la societat, facilitant d'esta forma el diàleg entre els ciutadans i les obres.

 

La Tira de Dones pretén utilitzar com a “sala d'exposicions a l'aire lliure” la pujada del castell, des de la plaça Major fins al Teatre Romà. D'esta manera, “el patrimoni del casc antic de la ciutat és el suport de les obres, propiciant el maridatge entre arts plàstiques i escèniques”.

   

 

La crítica d'art, Belén García Pardo, assenyala que l'exposició es podria resumir en “més de 25 artistes, més de 25 balconades, un carrer, i solament van a parlar del futur. Què futur? Perfecte o imperfecte? Un futur que brinda oportunitats o un quallat de desigualtats? El futur… Eixa quimera que persegueix l'ésser humà”.

 

Les artistes que exposen i han donat la seua particular visió del futur són Amparo Gómez, Amparo Muñoz, Amparo Ripollés, Anna Pastor, Arantxa Blasco, Clara Salinas, Elena Roca, Elena Uriel, Elena Zaragozá, Encarna Sarió, Encarna Tort, Estefanía Sánchez, Estíbaliz García, Inma Ortega, Laia Navarro, Laura Orts, Lorena Cuenca, Majo Pardo, Nieves Tarrazón, Omaya Amr, Sabina Requena, Teresa Martínez, Teresa Queralt, Úrsula Peruga, Vicenta Martín, Visi Planells, Yolanda Ferrer.

   

Estes artistes treballen normalment camps molt diferents com són la ceràmica, pintura, fotografia, escultura, disseny, dibuix, etc., però esta vegada han plasmat sobre un suport comú, una tela, les seues creacions.

 

Este col·lectiu de dones agraix la seua col·laboració a veïns i comerciants del carrer Castell i a l'Associació de Veïns Ciutat Vella, a l'Ajuntament de Sagunt, a la direcció del Museu Històric de Sagunt (Emilia Hernández Hervás), a la Direcció General de Patrimoni i Cultura (Carmen Sugrañes González i Carmen Amoraga Toledo), i a la crítica d'art, Belén García Pardo.