Sagunt acollirà part del patrimoni artístic de la Diputació de València

El projecte itinerant La Diputació a les comarques viatjarà per diferents ciutats del territori valencià, exposant mostres artístiques i altres activitats durant els pròxims mesos i al llarg del 2018


La Diputació de València, a través del seu programa La Diputació a les comarques, va a realitzar un conjunt d'activitats en diverses ciutats i pobles de les comarques centrals del territori valencià. La primera de les quals consisteix en l'exposició de dues mostres que donaran a conéixer el patrimoni artístic de la Diputació i a la mateixa institució.


Este serà l'inici d'un conjunt de propostes que, durant una durada de tres mesos, es desenvoluparan a Requena, en primer lloc, i que posteriorment viatjaran per diferents ciutats de la Comunitat Valenciana. Concretament, durant els pròxims mesos i al llarg de tot l'any 2018, el programa recorrerà ciutats com Alzira, Gandia, Ontinyent, Sagunt i Torrent.


L'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, que ha assistit este matí a la presentació del programa, ha explicat que “
és un dels projectes més innovadors de la Diputació de València, a través del qual tindrem l'oportunitat de tindre en la nostra ciutat una de les exposicions artístiques més importants que hui en dia es pot fer en el territori valencià. Crec que esta és, no solament una aposta per la cultura i l'art, sinó també per a dur la diputació a les comarques de forma itinerant”.


La filosofia del projecte, que compta amb la col·laboració de l'escola de Viticultura i Enologia, la Universitat de València i l'Arxiu Provincial i Fotogràfic de la Diputació de València, és donar a
 conéixer la institució a les diferents comarques valencianes, a més de mostrar part del ric patrimoni artístic que la diputació custodia.



En este sentit, Quico Fernández ha expressat que “molts partits polítics no créiem en les diputacions, en el sentit que són institucions vuitcentistes que no tenen una fundació plenament democràtica i solapen competències, però, evidentment mentre existisquen han de tenir un ús com més transparent i democràtic millor. En este sentit, crec que des de la diputació s'està notant que el govern nou està canviant les coses de manera claríssima, des de la forma de distribuir els diners, que està arribant de manera transparent, equitativa, objectiva i sense atendre a criteris partidistes ni personals”.


D'altra banda, això ens permet que puguem participar directament en els projectes que s'organitzen, perquè hi ha com una espècie de democratització, és a dir, s'estan portant les diputacions al segle XIX. Continuem pensant que és necessària una altra estructura administrativa que no siga la diputació, però, mentrestant, el Govern del Botànic en la diputació està funcionant molt bé. Per això, jo vull agrair esta nova manera de treballar que arriba a molts més ciutadans i ciutadanes”, ha declarat Fernández.


La primera exposició serà
Memòria de la Modernitat. Es tracta d'una mostra conformada per 125 obres que recorren part de la història de l'art valencià, pintura i escultura, des del gòtic al barroc, amb especial dedicació als segles XIX i XX. D'entre altres, destaquen autors com Joan Reixachs, Ribalta, Vicente López, Bernardo Ferrándiz, Sorolla, Pinazo, Benlliure, el Equiop Crónica, Alfaro, Artur Heras, Carmen Calvo o Miquel Navarro.


La següent exposició serà
Coneix la Diputació, que pretén donar a conéixer la història de la institució, el seu funcionament, competències, àrees en les quals s'estructura, actual composició, activitats que realitza, etc., a través de panells amb reproduccions fotogràfiques, textos sintètics i diagrames.


A més a més, tindran lloc nombroses activitats com a visites guiades, tallers, trobades amb artistes de l'exposició, taules redones, xarrades i rutes, que complementaran els tres mesos d'intensa activitat que es desenvoluparan en cada ciutat valenciana.